donderdag 14 februari 2008

Brootootootoo

Kay heeft al weken een totale obsessie voor de brandweer. Deze brak definitief door toen wij in de uitverkoop een grote houten brandweerauto (of zoals hij het noemt:"brootootootoo") kochten. Hij was meteen zo enthousiast dat hij 'm de hele weg naar huis vast hield en keihard begon te brullen als ik hem uit zijn handen probeerde te pakken. Nog erger zelfs, iedere avond wil hij pas slapen als de brandweerauto naast hem in bed staat.
Van Koosje kreeg Kay afgelopen week een brandweerhelm, waarop Wicher met een stuk tuinslang aan kwam zetten en er ook nog ergens een rood jasje opdook. Resultaat: een mini-brandweerman die "pssst-pssst" roepend door de tuin in Welsum rent en iedereen nat probeert te spuiten.
Kay gaat volledig uit zijn dak als hij een brandweerauto op straat ziet rijden. Zijn definitie van "brandweerauto" is wel erg ruim:
  • Het is groot (behalve als het blauw-wit is, want dan is het een tram (bus)
  • Het is rood (en hier maakt grootte niet uit; zelfs bij het zien van een rode mini roept hij "brootootootoo")
Het zal de komende vakantie wel afzien worden. De brandweerauto gaat niet mee (gelukkig hebben we nog een klein boekje over brandweermannetjes, dat we vast hebben ingepakt).
Het schijnt bij zijn leeftijd te horen en het kan nog erger..