zondag 2 april 2006

... verder op pad

... en alsof Kay's confrontatie met 3 andere babys niet genoeg was, werd hij 's avonds ook nog eens mee gesleept naar een verjaardag. Omdat hij nog onrustig was van de voorgaande avonturen die dag koste het heel erg veel moeite om hem te verleiden om in de maxi-cosi gesnoerd te worden. Vooral op het moment dat we probeerden hem een mutsje op te zetten, zette hij het op een luidkeels brullen (muts = naar buiten gaan, Kay = moe, naar buiten gaan + moe = niet leuk, niet leuk = ik ga brullen, dus muts + Kay = ik ga brullen). Uiteindelijk na ongeveer een half uur was hij rustig genoeg en konden we gaan. Dit keer waren we al (wat) beter voorbereid: 4 luiers mee, billen doekjes, schone kleren.

Aangekomen op de "plek des onheils" maakte Kay de fout om even zijn ogen open te doen - "Hij is wakker (en wil dus door mij geknuffeld worden)" concludeerde een van de aanwezige tantes. Ze stormde op hem af. Nog voordat we iets ervan konden zeggen had ze hem al uit de net neergezette maxi-cosi gehaald en begon ze te "ah-oh-oeien".
Alles was heel goed bedoeld, maar duidelijk niet waar Kay op zat te wachten - en hij kreeg opnieuw onverzadigbare honger. Jitske heeft na deze kuffelsessie van een kwartier Kay in een achteraf kamer ongeveer 1 uur lang moeten voeden.
Of eigenlijk: voeden !#$% , "ja ik geloof dat hij wil gaan slapen", [whaaaa], "o, toch niet", voeden, "ja nu gaat ie echt slapen", [hoewhaaaaaaaaa], "ok, we gaan wel weer voeden", [whaaaaa], "voeden dan maar weer en natuurlijk luier verschonen", [whee], voeden, voeden, "hee, hij slaapt, laten we snel naar huis gaan").

Al met al waren we om 8 uur van huis vertrokken en om 10 uur weer thuis. Toen we thuis kwamen hebben we hem maar weer wat te eten gegeven waarnaar hij in diepe slaap viel (6 uur achter elkaar, hij was nu echt verzadigd en uitgeput).

Deze keer was de les: altijd een flesje met voeding mee (voor het geval dat...)

Op pad

Het is me duidelijk dat de gedachte 'alles onder controle te hebben' volslagen ongegrond is. Niets is zo onvoorspelbaar als een baby.

Gisterenochtend had ik om 11 uur afgesproken met de meiden van de zwangerschapscursus om onze babys te laten zien. Om half 11 schrok ik wakker. Kay hadden we die nacht van 2 tot 4 + om 7 uur 's ochtends moeten voeden/luierverschonen/knuffelen. Nog half vermoeid pakte Bendert Kay in terwijl ik onder de douche sprong. 10 Over 11 was ik bij Monique (moeder van Emmi). Alleen Fee, de baby van (de andere) Monique, had ik gezien dus ik was erg benieuwd naar de andere lievertjes. Het eerste half uur hield Kay zich (gelukkig) rustig. Het was erg leuk om iedereen te zien en de ervaringen van de bevalling door te nemen.
Na het eerste gebrul verschoonde ik - als geroutineerd - Kay's luiertje, ik had er 3 meegenomen, meer dan genoeg (dacht ik). Tien minuten later begon Kay opnieuw. Snel keek ik in zijn broekje. Hij bleek te hebben gepoept. Ik verschoonde weer zijn luier - onder toeziend oog van de andere meiden (waarvan de babys opvallend rustig waren). Kay was inmiddels klaar wakker en wilde niet meer van mijn schouder af (zijn favoriete houding want dan kan hij rechtop alles zien). Na een aantal smakkende geluidjes waarvan zelfs een koe in de gaten had: die heeft honger, raadde Monique (moeder van Fee) mij aan om hem toch maar wat eten te geven. Volgens de regels moest hij nog 1 uur zonder kunnen. Gezien het woord 'planning' niet onder de woordenschat van Kay valt en zijn gebrul ernstige vormen begon aan te nemen wat het gesprek danig verstoorde besloot ik om eerder voeding te geven. Kay werd direct rustig en we praatten verder. Na de borstvoeding bleek hij opnieuw te hebben gepoept. Ik verschoonde hem snel want waren op het idee gekomen om onze schatjes in de box te leggen en foto's te maken.
Vanaf links: nr. 1: Emmi - 5 feb nr. 2: Kay - 6 mrt nr. 3: Fee - 16 jan nr. 4: Bouwe - 12 jan

Kay was inmiddels weer begonnen met sputteren. Gelukkig had ik zijn speentje bij me. Tijdens de fotosessie propte ik regelmatig zijn speentje terug in zijn mond want hij spugde deze steeds uit. Achteraf had ik moeten weten dat hij niet voor niets zijn speentje niet wilde..
We maakten grapjes omdat Kay en Emmi wel erg verliefd naar elkaar keken..

Toen ik hem uit de box haalde schrok ik me een ongeluk - hij bleek helemaal nat te zijn: zijn broekje, shirtje waren volledig doorweekt en behalve hij zat in het boxkleed een natte plek.
Natuurlijk had ik niets meegenomen behalve 3 luiers :-(.. De luier en een nieuwe outfit waren snel geregeld maar wat een 'ellende', de andere babys hadden in de 2 uur dat we bij elkaar waren geen ene kik gegeven.

Ik ga nooit meer op pad zonder extra: rompertje, broekje, shirtje, plastic kleedje, 5 luiers, schoonmaakdoekjes ..

Daddy Cool

Kay was er even opuit zonder z'n moeder, met Kay en Jeroen het park ingeweest. Jeroen was al hoopvol: hij was er al eens eerder opuit geweest met een kinderwagen en het was hem toen opgevallen dat hij meer dan gemiddeld aandacht kreeg van vrouwen ;-) (ik had hem alleen vergeten te zeggen dat alle vrouwen die hij tegen zou komen ook achter kinderwagens aan zouden lopen :-S )

Overigens is in de achtergrond, boven op de schoorsteen, een van de hoofd schuldigen in de zaak Kay Benke te zien ;-)