woensdag 12 november 2008

Dag 5 - Olifanten en olifanten

Vandaag gingen we eerst naar Goa Gajah, ook wel bekend als de "Olifantsgrot". De toegang tot deze eenvoudige grot tempel bestaat uit een gigantisch gezicht met, volgens Kay, grote "bobbelogen". In de grot van hij het een beetje eng, en we gingen vrij snel naar buiten.

Hierna door naar een olifantenpark. Nu komen olifanten van nature niet voor op Bali, maar omdat er genoeg toeristen zijn die graag willen betalen om op een olifant te zitten zijn er een aantal olifanten vanuit Sumatra geimporteerd. Voor Kay was dit geen bezwaar, hij mocht op een olifant zitten en dat was wat telde.
Na nog wat geluncht te hebben in het park maakten we nog een stop bij een rijstveld, veel groener groen dan dat van een rijstveld is bijna niet voor te stellen. Hierna weer door naar een tempel (Pura Kehen) waar Kay weer de nodige monstertjes met bobbelogen aan trof.

Dit was natuurlijk nog niet genoeg - dus sleepten z'n ouders hem nog naar weer een andere tempel, waarna we ook nog doorgingen naar de Bali Orchid Garden. De gids nam Kay op z'n nek (waartegen z'n vader zeker geen bezwaar had). We sloten af met vruchten shakes en kopi luwak.

's Avonds was het volle maan - dit betekende dat er bij alle tempels langs het strand in Sanur zich grote groepen balinesen hadden verzameld. Naast het restaurant waar wij die avond aten was ook een tempel en een van de gelovigen werd bovendien ook nog eens bezeten door boze geesten - even later barstte een stevige moeson bui los. Niet dat Kay van dit alles veel mee kreeg, hij was in slaap gevallen in de buggy.