woensdag 9 maart 2011

Woensdag

Bendert zit in India deze week dus heb ik vandaag vrij genomen. In de ochtend breng ik Kay naar school. Aangekomen is het klaslokaal donker en leeg. Verbaasd kijk ik om me heen. Gelukkig komt er een moeder naar me toe lopen. 'jij wist het ook niet'.. zegt ze, 'ze gaan naar het theater voor een toneelvoorstelling'. 'Help', denk ik.. 'waarom heb ik geen telefoon bij me' - hij was leeg en ik was zo slim om hem thuis in de lader te laten zitten. We weten geen van beide naar welk theater we de kinderen moeten brengen.
Buiten in de regen zien we een moeder die op haar bakfiets aan het springen is. Ze weet waar het is. Snel rijden we in colonne achter haar aan. Nadat ik Kay heb afgeleverd fiets ik, inmiddels kleddernat, naar huis. Het is tijd om boodschappen te doen. Ik maak een lijstje voor 3 dagen. Gezien ik alleen thuis ben met de muizen (hier kwamen Mariken en ik gisteren achter) heb ik maar wat eters uitgenodigd.
Na boodschappen gedaan te hebben is het tijd om Kay op te halen. Ik kom tot de ontdekking dat ik niet weet hoe laat ik Kay op moet halen. Is het 12.00 uur of 12.30 uur? Ik sms Bendert en hij smst terug dat het 12.30 is.
Aangekomen bij school wil Ties bij ons spelen en met zijn drieën lopen we naar huis. Thuisgekomen gaan Ties en Kay spelen. Ze zijn nu op een leeftijd dat ze geen ruzie meer maken en ik ga boven werken. Na een tijdje vraagt Kay om een snoepje. Ik zeg dat ze geen snoep krijgen, ze hebben al  een stuk verjaardagstaart op. Opeens hoor ik een stoel schuiven en iets vallen. Als ik beneden kom zie ik voor de koelkast een stoel staan met daarop een kruk. Beneden op de grond ligt de snoeptrommel. Ties en Kay zitten ondeugend lachend op de bank. De snoeptrommel verdwijnt ver weg en hoog in de kast. 

Om half 4 wordt Ties opgehaald en ga ik met Kay naar zwemles. Daar ga ik bijna de kleedkamer voor 'vaders met zonen/dochters' binnen, een moeder kan me nog net tegenhouden. Ik stap de 'moeders met zonen/dochters' kleedkamer in en kleed Kay uit. We wachten op de badmeester terwijl een jongetje naast ons onder luid gebrul verlost wordt van een splinter. Kay gaat mee met de badmeester en ik ga op het balkon zitten. Na goed rondgekeken te hebben kom ik tot de ontdekking dat Kay niet aanwezig is. Hij is in het aangrenzende peuterzwembad. Ik loop naar het andere balkon om hem te zien zwemmen. Het is voor hem de 2e keer zonder dat er ouders bij zijn, dus best wel eng. Het gaat gelukkig goed en hij doet erg zijn best.
Thuisgekomen mag hij  nog even TV kijken terwijl ik het eten klaarmaak. Ik heb nu voor het eerst in 10 jaar 3 dagen achter elkaar gekookt.
Kay ligt inmiddels in zijn bed en ik zit uitgeput achter mijn computer. Pfff, die vrijdagmiddagen zijn niets vergeleken met de woensdagen. Bendert MSNed me. Nederland is vanuit India telefonisch niet te bereiken. India heeft van Nederland gewonnen vandaag met cricket, vandaar..