dinsdag 26 september 2006

Kokkerellen

Voor Kay was ik al zelf aan het koken geslagen. We hadden al eens wortel met peultjes, wortel met pompoen en wortel met courgette en tomaat geprobeerd (alles gepureerd natuurlijk) wat Kay allemaal heerlijk vond. Maar voor het gemak hadden we toch maar zo iets van "laten we ook maar wat potjes kopen". Jitske vond wel dat het dan biologisch moest zijn (wat ik natuurlijk onzin vond (daar ben ik nu eenmaal man voor), maar natuurlijk toch aan toe gaf (daar ben ik nu eenmaal ook weer man voor)).

Dus naar de natuurwinkel gegaan en daar een paar potjes gekocht. Thuisgekomen het potje Pompoen-Bloemkool van Biobim opgewarmt. Tijdens het voorproeven had ik al m'n twijfels en terecht bleek: Kay proefte en hield z'n mond vervolgens stijf dicht! Dat hadden we nog nooit eerder gezien, meestal was het bij de eerste hap even een reactie van "hé, dit is geen melk", maar vervolgens waren de lepels met groente puree niet snel genoeg naar binnen te schuiven. Maar nu duidelijk niet, het oordeel van Kay: Pompeon-Bloemkool puree van Biobim is niet te vreten!

De volgende dag wel een goede aankoop gedaan: het handboek baby voeding van Amanda Grant. Hier kon ik wat mee! De nieuwe favourieten van Kay zijn:
  • Gestoomde en daarna gepureerde Zoete aardappel en Wortel
  • Gekookte en daarna gepureerde Zoete aardappel met Ui (ja, daar staat echt Ui, en deze is echt lekker)
  • Gestoomde Pompoen met Wortel (lijkt op wat ik had gemaakt, maar ik had dit gekookt)
Wat het makkelijk maakt is dat je gewoon een flinke voorraad voor een paar dagen kan maken en die dan in kan vriezen in een ijsklontjes bak. Als het nodig is haal neem je 4 à 6 ijsklontjes uit de diepviest, warmt die au-bain-marie op en Kay heeft avondeten, lekker avondeten.