vrijdag 30 juni 2006

Nicol als super oppas

Nicol is door Kay gebombardeerd tot 'SuperNannyNicol' !! Het was vandaag de tweede keer dat wij zonder Kay een avond op pad gingen en ook de tweede keer dat Nicol oppaste (hum, ons uitgaansleven moet nog op gang komen..). Alles was geregeld. Nicol kwam eten, Bendert had een grote schaal kokos koekjes gemaakt en Kay was in bad geweest..
Samen met Carolien zijn we naar Sjostakovitsj gegaan in het Concertgebouw. Gelijktijdig met de muziek werd de film 'Pantserkruiser Potemkin' van Sergej Eisenstein vertoond. Een bizar idee te bedenken dat mijn opa en oma Metz deze film ook gezien hebben en Kay deze film waarschijnlijk ook ooit zal zien.
De beroemde scene van de kinderwagen die de trap af rolde was minder heftig dan gedacht. Erger was (volgens Bendert is er in hem toch iets veranderd sinds Kay er is) het jongetje dat door een op hol geslagen menigte onder de voet werd gelopen waarna hij door zijn moeder opgetild werd en vervolgens neergeschoten... (allemaal zeer gedramatiseerd natuurlijk)..
Opgelucht gingen we na afloop snel naar huis waar SuperNannyNicol zich de hele avond een beetje verveeld had want Kay was onmiddelijk in slaap gevallen nadat we weggegaan waren..

!! 15/16 Juli dakterrasfeest !!

Iedereen is uitgenodigd om zaterdag 15 of zondag 16 juli langs te komen! (15 juli vanaf 20.00 uur voor vrienden en 16 juli vanaf 17.00 voor familie)
Bel of email wel even zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.
We vieren feest omdat:
1). Bendert jarig is
2). Kay 18 weken oud is

Wie waren Kay's Betovergrootouders, Oudovergrootouders, Stamovergrootouders, etc.

De laatste dagen wat research gedaan naar Kay's voorouders en al een aardig eind gekomen (vooral dankzij de al ver uitgewerkte stamboom van de familie Fijma)

Het resultaat tot noch toe (maar dus nog lang niet compleet, want de Feenstra, Naberman en Metz takken zijn nog zwaar onderbelicht) is hier te zien.