maandag 10 april 2006

Naar Welsum

Dit weekend zijn we met Kay voor het eerst naar Welsum gegaan. We hadden onze aankomst iets vroeger gepland dan 22 uur op vrijdag, maar ons niet gerealiseerd wat we allemaal mee moesten nemen. Vroeger hadden we genoeg aan een tandenborstel en een schone onderbroek tegenwoordig is dat veranderd in: verschillende rompertjes, broekjes, luiers, spugdoekjes, jasje, schoonmaakdoekjes, vitaminedruppels, creme voor ruwe billetjes, kolfapparaat, dekentje, babyfone, aanlegkussen, kinderwagen, ... en niet te vergeten Kay. Het betekent een enorm gestouw om alles in de auto te krijgen. Bendert heeft dan ook maar zijn idee laten varen om een kleine en goedkopere auto te gaan leasen in de toekomst.

Hoewel Wicher en Tineke ons herhaaldelijk aanboden zaterdag vooral naar Deventer te gaan .. hebben we de hele dag - door het weer - in Welsum gezeten wat ook erg leuk was. Kay's confrontatie met zijn nieuwe omgeving (behalve dan het weerzien van zijn grootouders) was die dag de staart van de kat. Hij is tegenwoordig volledig gebiologeerd door beweging. Alles wat beweegt is interesanter dan iets wat niets doet.
's Avonds hebben we hem in zijn nieuwe ledikant (beschilderd met kippen en pauwen) gelegd. Zijn wiegje is hij inmiddels bijna ontgroeid maar als je hem in het ledikantje van Wicher en Tineke legt zie je weer hoe klein hij nog eigenlijk is.

Zondag (het was inmiddels wat mooier weer geworden) zijn we gaan wandelen door Welsum. Wicher achter de kinderwagen - we konden hem bijna niet bijhouden - en wij er achteraan (nee - ik loop niet met de kruiwagen voor het geval de kinderwagen het zou begeven maar om hooi te halen :-P). Eerst gingen we naar de familie Bredenoord waar Wicher en Tineke een kaart van hadden gekregen. Vervolgens naar Dinnie en Bats Alberts waar Wicher vol trots Kay liet zien en vertelde dat hij al een overall had gekocht zodat hij volgend jaar kon helpen met het melken van de koeien.

De 'quote van de dag' was wel toen we op het punt stonden terug naar Amsterdam te gaan: Tineke: 'Wicher, kom snel - Kay gaat naar huis'..

Voor foto's zie: http://community.webshots.com/album/549375216GQFcJV