zondag 15 november 2009

Klaas komt

Waarom wordt er zo weinig geblogd door Kay's ouders? Gewoonweg omdat ze het te druk hebben met hun werk en Kay om ook nog eens aan bloggen toe te komen. Zo moest z'n vader de aankomst van Sinterklaas in Amsterdam ergens tussen "het werk direct aan de ontbijttafel" en "het werk voordat het avondeten gemaakt wordt" zien te frommelen. Maar Kay is bij de intocht van Klaas geweest.

Opzich wel mooi, hij zou komen aanvaren over de Amstel dus wij konden hem op de Berlagebrug opwachten. Eenmaal daar aangekomen bleek deze al vrijwel helemaal vol te staan. Dus mocht Kay op de nek, zodat hij tenminste nog wat kon zien. Ondertussen begon het licht te regenen en was er nog geen boot te zien, maar al snel werd het drukker op het water en was in de verte een stoomfluit te horen. Deze stoomfluit bleek tevens het startsein voor de weergoden om de kraan helemaal open te draaien - maar dat mocht de pret (niet al te veel drukken). Daar kwam de (originele stoom-)boot van Sinterklaas de bocht in de Amstel omvaren, omgeven door Pietenboten en de brug barstte uit in sinterklaas liederen (waarvan Kay's vader over het algemeen de tekst allang vergeten was). Kay vond het allemaal prima, hij zwaaide naar de pieten en de sint; de brug ging open, de boot voer er onderdoor, we renden naar de andere kant om 't ook eens van de andere kant te bekijken. Wel vroeg Kay zich af waar sint nu heen voer.

We stapten op de fiets en fietsten nog even met de stoet boten mee, maar al snel zei Kay dat hij nat was en naar huis wou. Dat deden we toen maar. Thuisgekomen waren zowel Kay als z'n vader natgeregend tot aan hun onderbroek.