vrijdag 12 januari 2007

Steeds zelfstandiger

Eens was er een tijd dat Kay nog overal mee geholpen moest worden. Z'n fles moest je voor ´m vast houden, z´n speelgoed aan hem geven, als hij wou zitten moest je hem zittend neerzetten (en als hij dan omviel kon hij niet meer overeind komen) en al z´n eten moest gepureerd worden anders at hij het niet.

Maar zo langzamerhand doet hij steeds meer zelf. Geef ´m een boterham en hij eet ´m zelf op (gevolg is wel dat z´n gezicht en handen er na afloop uit zien als een goed besmeerde boterham met appelstroop/smeerkaas). Bananen hoef je eigenlijk niet eens meer voor ´m in stukken te snijden, die hapt hij zelf wel af. Sinds hij zelf kan gaan zitten, begint hij ook te ontdekken dat hij zich op kan trekken. Gevolg is dat hij nu tot op de bodem van z´n speelgoedkist kan komen en zelf het speelgoed kan uitzoeken waarmee hij wil spelen (en dus ook een grote rotzooi in de kamer veroorzaakt).

Wij als ouders zijn natuurlijk zeer blij met deze verzelfstandiging. Wij verwachten ook binnen de komende weken dat hij z´n eigen luiers gaat verschonen, voor zichzelf (en z´n ouders) kookt, zelf onder de douche gaat, z´n eigen kleren wast en strijkt en niet te vergeten zichzelf iedere ochtend naar de creche brengt ;-)

1 opmerking:

Anoniem zei

Goh, niet te geloven dit. Wij zitten nu natuurlijk nog midden in die tijd waarin alles nog aangereikt moet worden.Toch hebben wij vandaag ook heuglijk nieuws: Quins eerste echte glimlach was vandaag een feit!

Groetjes,

Zeger + Joan.