vrijdag 8 augustus 2008

Even naar Frankrijk - dag 1

We hadden onszelf dit weekend uitgenodigd bij Egge en Wietse in hun huisje in Frankrijk. De auto was volledig vol geladen met tent (we waren gewaarschuwd door E&W dat het een beetje behelpen was omdat er nog wel e.e.a. aan moest gebeuren), zwembadje, kleding voor een week (terwijl we maar een weekend zouden blijven), speelgoed en Kay.

De heenreis was niet al te schokkend - Kay at, sliep, speelde wat, sliep wat meer (en miste zo de Eiffeltoren in de verte). Juist toen hij het allemaal een beetje gehad had met al dat snelweg rijden, konden we van de snelweg af de provinciale franse wegen op, waar hij weer genoeg te zien had (strobalen, tractors en oogstmachines). Uiteindelijk kwamen we rond vier uur aan, nadat Kay Egge gegroet had - Wietse zat in even in Nederland- en we een uitgebreide rondleiding hadden gehad in en rond het huis. Vooral de "sprookjeskamer" op de voormalige hooizolder maakte een blijvende indruk op Kay. Hij ging meteen hard aan het puzzelen met tegeltjes (afkomstig uit de "tegeltjesgroeve" in Briare).

Het werd nog leuker toen we de tent opzetten - zodra z'n bedje opgezet was wilde hij in de tent in z'n bed. Niet om te slapen natuurlijk, maar wel om te keten.
Voordat hij echt naar bed kon ging hij nog even in bad. We vonden een emmer die net groot genoeg was en nadat we wat koud water en de inhoud van twee waterkokers er in leeg gegoten hadden kon hij z'n bad in.

Geen opmerkingen: