donderdag 30 december 2010

Paris dag 1

In de ochtend vertrokken we met de metro naar het Louvre. Daar aan gekomen viel de rij gelukkig mee en al spoedig waren we in het museum. Voor Kay had ik een audio-tour gehuurd. Dit bleek de grote hit van de dag te zijn. Ondanks dat alleen Engels en Frans gesproken werd, was Kay helemaal in de ban van het apparaat. Hij ontdekte dat als hij een nummer van een kunstwerk intoetste, vervolgens een foto in beeld verscheen en stem begon te vertellen. Nog nooit hebben Bendert en ik zo rustig door een museum kunnen wandelen. We begonnen beneden bij Iraanse, Etruskische, Griekse en Egyptische kunst. Kay kwam zelfs een naamgenoot tegen, een Egyptische administrateur met de naam Kai. Langzaam gingen we naar boven waar we de Mona Lisa, Nike en nog andere bekende schilderijen/beeldhouwwerken bekeken. Kay was niet onder de indruk en bij de Mona Lisa wilde hij naar huis. Het werd dan ook erg druk en tijd om weg te gaan.

In het restaurant lunchten we. De stoelen aan de rand van het restaurant zijn heerlijk. Mijn rug was namelijk nogal toegetakeld in de Prius van Bendert. Ik raad iedereen dan ook aan om niet in een Toyota Prius langer dan 1 uur te zitten (ik was compleet gebroken toen we aankwamen).

Na de lunch gingen we naar de Eiffeltoren met de metro. Ook deze keer stonden we in de rij. Het was ijs en ijs koud toen we naar boven klommen. Kay was echter zo onder de indruk dat hij helemaal in zijn eentje, zonder getild te zijn door Bendert, de trappen op klauterde. Hij vond het geweldig. Op de eerste verdieping was een ijsbaan waar we gekeken hebben en chocolademelk hebben gedronken. Het was helder weer en het uitzicht was erg mooi. Na verschillende foto's gemaakt te hebben waarbij Kay afwisselend stoer (voor zijn vrienden) als lief (voor zijn moeder) keek gingen we naar beneden. De foto van ons is door Kay gemaakt. Beneden gekomen moest natuurlijk een Eiffeltoren gekocht worden en na afdingen (iedereen verkoopt daar hetzelfde) koos Kay tot grote ergernis van zijn moeder de meest glimmende, goudkleurige, bling-bling versie.
Na de Eiffeltoren liepen we naar de Seine waar we in een rondvaartboot stapten. Kay heeft die hele boottocht met mijn Iphone spelletjes gespeeld, af en toe opkijkend als ik hem wees op het Louvre en andere bouwwerken die we tegenkwamen.

















 

Geen opmerkingen: